Menü
Kosár

Szafi Reform Paleo Gluténmentes Kenyér És Péksütemény Lisztkeverék (-CH) 2500g

Szafi Reform Paleo Gluténmentes Kenyér És Péksütemény Lisztkeverék (-CH) 2500g
2 - 6 Nap
Szafi Reform Paleo Gluténmentes Kenyér És Péksütemény Lisztkeverék (-CH) 2500g
17 046 Ft
  • Készleten: 2 - 6 Nap
  • Cikkszám: 3741
  • Súly: 2,500.00g
  • EAN: 5999564154333
  • Készlet info frissítve: 2024.02.282
Megtekintve 2839

Kiszerelések: 500g, 1000g, 5000g

A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli kenyeret, zsemlét, kalácsot, pizzát, pogácsát illetve sós, vagy édes péksüteményeket, bejglit, valamint palacsinta, piskóta készítésére is kiválóan alkalmas.

Összetevők: tápiókakeményítő, bambuszrost, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).

 

1. recept:

Pihe-puha zsemle így készíthető a lisztkeverék segítségével:

Recept, írásos formában: ITT!

2. recept:

-50%-al csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes kenyér süthető belőle, kelesztés és élesztő nélkül:

Kenyér hozzávalói (435 gramm-os kenyérhez):

  • 200 g Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék 
  • 4 g Szafi Reform himalaya só 
  • 35 g frissen facsart citromlé
  • 20 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj
  • 4 db M-es tojás
  • 75 g meleg víz (de nem forró!)
  • ízlés szerint szárított fűszerekkel, magokkal, hagymával tovább ízesíthetjük
  • kb. + 5 g lisztkeverék a gyúráshoz

Elkészítés:

A tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a robotgép dagasztó spirál szárával dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk tovább 1,5-2 percig.
(Természetesen kézzel is dolgozhatunk, de úgy tömörebb, laposabb lesz a kész kenyér).

Pihentessük a tésztát 10 percig. (Kissé ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után fog összeállni.)

Majd lisztezett felületen gyúrjuk át, és formázzunk belőle kenyeret.

Kenjük le olajjal a tetejét, majd éles késsel vágjuk be tetszőlegesen.

Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig süssük (légkeverés nélkül!).

5 db zsemle, kifli, bagett formázható a fenti receptből, de úgy a sütési idő  200 fokon 40 percre rövidül.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

További receptért (foszlós zsemle, kalács, kakaós csiga, pizzás croissant, pizza, palacsinta, pita, piskóta, pogácsa stb.) látogasson el blogunkra: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu

Átlagos tápérték100g lisztkeverékben: 1 db zsemlében (68 gramm)*
Energia:1281 kJ (306 kcal)750 kJ (180 kcal)
zsír:2 g7,7 g
– amelyből telített zsírsavak:0,7 g5,6 g
szénhidrát:48,2 g17,2 g
– amelyből cukrok:1,4 g0,6 g
rost:30,4 g10,7 g
fehérje:8,4 g5,2 g
só:0,02 g0,6 g
*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A termék rostban gazdag. 100g lisztkeverék energiatartalmából 243 kJ / 61 kcal energia,1 db. készre sütött zsemle (68g) energiatartalmából 90 kJ / 21 kcal energia származik élelmi rostokból.

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Elkülönített allergén üzemrészlegünkön készült.

Tárolás: száraz, hűvös helyen!

Írjon véleményt!

Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!
Rossz