Paleocentrum Capriovus Tojásfehérje Por 500g

- Készleten: Szállítás 1-3 nap
- Hűségpontok: 110
- Cikkszám: 1104
- Súly: 500.00g
- EAN: 5998322123024
- Készlet info frissítve: 2025.09.26
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT, ELŐNYÖK: A Tojásfehérje por az Európai Parlament
és a Tanács 1308/2013/EU és a Bizottság 589/2008/EK rendelete szerinti
„A” osztályú, friss tyúktojásból készített, homogénezett és pasztőrözött
tojásfehérje lé porlasztószárításával készül. A tyúktojáson kívül egyéb
allergén összetevőt nem tartalmaz. A termék nehézfém, dioxin és PCB
tartalma megfelel a Bizottság 1881/2006/EK és a 49/2014.(IV.29.) VM
rendeletek által meghatározott határértékeknek. Felhasználásuk
visszahígítással, 1 tömegrész Tojásfehérje por és 8 tömegrész ivóvíz
egyenletes, csomómentes elkeverésével történik. Származási ország: Magyarország
A Tojásfehérje por használata nagyon előnyös édesipari termékek,
pékáruk, húskészítmények előállításánál. A kíméletes szárítás
következtében a felhasználásra visszahígított termék fizikai és kémiai
jellemzői közel azonosak a friss tojásfehérjéével. Ha Tojásfehérje port
használ, nincs szüksége helyigényes tojásraktárra, sem hűtőkamrára, elég
egy olyan helyiség, amely biztosítja a hűvös, száraz, direkt napfénytől
védett körülményeket. A hosszú minőségmegőrzési idő miatt nem kell
pontosan, előre megterveznie az alapanyag szükségletét, a váratlan
megrendeléseit is pontosan tudja teljesíteni.
| [FIZIKAI ÉS KÉMIAI PARAMÉTEREK] | |
| Szín | Fehér, idegen anyagot, szennyezést, égett szemcséket nem tartalmaz. |
| Íz és illat | Tojásfehérje porra jellemző, idegen íztől és illattól mentes |
| Állomány | Egyenletes, az esetleges szemcsék újjal könnyen szétnyomhatók. |
| 1 kg tartalmaz | 240-260 db tojás fehérjéjét |
| Nedvesség tartalom | max.:8 % |
| * | |
| Átlagos tápérték 100 g termékben | |
| Energiatartalom | 2 050 kJ/480 kcal |
| Zsírtartalom | 0 g |
| -ebből telített zsírsavak | 0 g |
| Szénhidrát tartalom | 6,0 g |
| -ebből cukrok | 4 g |
| Élelmi rost | 0 g |
| Fehérjetartalom | 83,0 g |
| Só | 3,8 g (irodalmi adat) |
| * | |
| Egyéb adatok | |
| Transz zsírsavak (TFA) | < 0,1 g/100 g |
| Kémhatás (pH) | 7,5 -9,0 |
| Oldhatóság | min.:90 % |
| * | |
| [MIKROBIOLÓGIAI PARAMÉTEREK] | |
| Szalmonella | 0/25 g (MSZ EN ISO 6579:2006) |
| Mikróbaszám | max. 105/1g (MSZ EN ISO 4833-1:2014) |
| Enterobacteriaceae | max. 102/1g (MSZ EN ISO 21528-2:2007) |
| * | |
| [EGYÉB JELLEMZŐK] | |
| Csomagolás | Dézsmazáras műanyag vödör. |
| Kiszerelés | 0,5 kg |
| Minőség megőrzési idő | 24 hónap |
| Tárolás | Hűvös, száraz, direkt napsugárzástól védett helyen |
| Tétel jelölés | TFP00-000 |

